Domácí zmrzlina
Je teprve konec května, ale venku to vypadá, že léto už je v plném proudu. Taky milujete ty krásné, teplé, sluníčkové dny, kdy je prostě radost žít?!
Mám pro vás recept na skvělou domácí zmrzlinu z pěti ingrediencí. A nebojte, žádný přístroj na přípravu zmrzliny aka "zmrzlinovač" potřebovat nebudete! Ráno připravíte, odpoledne promícháte, a je hotovo. A to se vyplatí, že jo?
DOMÁCÍ ZMRZLINA (4-6 porcí)
Doba přípravy: 20 minut + 25 minut
Doba mražení: 6 hodin až přes noc
Suroviny:
- 4 žloutky
- 80g cukru krystal
- 300ml smetany ke šlehání
- 250g tvarohu ve vaničce
- ovoce dle chuti (já použila 8 jahod a hrstku borůvek) viz. TIP2
Postup:
- Žloutky s cukrem smícháme v kovové misce, nad parou vyšleháme do světlé pěny (cca 10 minut), a necháme vychladnout.
- Ke směsi přidáme smetanu a tvaroh a pomocí elektrického šlehače šleháme cca 3-5 minut.
- Ovoce nakrájíme na malé kousky a zamícháme do směsi.
- Vzniklou směs nalijeme do uzaviratelné misky a dáme do mrazničky na 6 hodin (klidně i přes noc)
- Misku vytáhneme a necháme 15 minut v pokojové teplotě. Poté zmrzlou směs naškrábeme vidličkou, přemístíme do kuchyňského robotu a "K" metlou šleháme 10 minut. Ovoce se rozbije na malinkaté kousíčky a ze zmrzlé směsi se stane konzistence točené zmrzliny. Buď podáváme již takhle připravenou zmrzlinu, nebo směs přemístíme zpět do uzaviratelné misky a necháme v mrazničce 2-6 hodin zmrazit do podoby kopečkové zmrzliny.
TIP: Zmrzlina vydrží v mrazničce klidně i týden, ale garantuji vám, že zmizne téměř okamžitě, haha.
TIP2: Místo jahod a borůvek můžete použít nakrájené třešně, ananas, rozmačkaný banán, nakrájenou čokoládu, semínka z vanilkového lusku, nebo jen vanilkový extrakt.
Doufám, že vám domácí zmrzlina bude chutnat a pokud ano, napište mi do komentáře jakou příchuť jste zvolili, a sdílejte fotku na Instagramu s použitím #podleBakingTraveler a označte mě @BakingTraveler.cz ať vidím, jak se vám zmrzlina povedla :-)
S láskou, Vaše G. xx
Komentáře
Okomentovat