Kynutý borůvkový koláč s drobenkou


Borůvky miluji! A teď je jich plný les - tak hurá na výlet a nasbírejte si je na tento úžasný koláč! Proč za borůvky platit, když je můžete mít zadarmo? Ale nezapomeňte přírodě poděkovat za tento poklad!

KYNUTÝ BORŮVKOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU (koláčová forma)

Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 30-40 minut

Suroviny:
  • 250g hladké mouky
  • 125 ml vlažného mléka
  • 1/4 kostky droždí (10g)
  • 75g rozpuštěného másla
  • 1 lžíce cukru krystal
  • špetka soli
  • 250g - 300g borůvek
  • 50g hladké mouky
  • 50g cukru krystal
  • 40g změklého másla
Postup:
  1. V míse smícháme mléko, cukr a droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek (10-15 minut).
  2. Do kvásku přidáme mouku, sůl a máslo a vymícháme hladké a pružné těsto.
  3. Těsto necháme na teplém místě 30-45 minut vykynout.
  4. Vykynuté těsto prohněteme, vyválíme do koláčové formy, posypeme borůvkami a drobenkou, kterou připravíme smícháním mouky, cukru a másla.
  5. Koláč vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 30-40 minut do zlatova.


Doufám, že si tento kynutý borůvkový koláč taky uděláte a pokud ano, vyfoťte ho a fotku sdílejte na Instagramu s použitím #podleBakingTraveler a označte mě @BakingTraveler.cz ať vidím, jak se vám povedl :)

S láskou, Vaše G. xx

Komentáře