Kynutý borůvkový koláč s drobenkou
Borůvky miluji! A teď je jich plný les - tak hurá na výlet a nasbírejte si je na tento úžasný koláč! Proč za borůvky platit, když je můžete mít zadarmo? Ale nezapomeňte přírodě poděkovat za tento poklad!
KYNUTÝ BORŮVKOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU (koláčová forma)
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 30-40 minutSuroviny:
- 250g hladké mouky
- 125 ml vlažného mléka
- 1/4 kostky droždí (10g)
- 75g rozpuštěného másla
- 1 lžíce cukru krystal
- špetka soli
- 250g - 300g borůvek
- 50g hladké mouky
- 50g cukru krystal
- 40g změklého másla
Postup:
- V míse smícháme mléko, cukr a droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek (10-15 minut).
- Do kvásku přidáme mouku, sůl a máslo a vymícháme hladké a pružné těsto.
- Těsto necháme na teplém místě 30-45 minut vykynout.
- Vykynuté těsto prohněteme, vyválíme do koláčové formy, posypeme borůvkami a drobenkou, kterou připravíme smícháním mouky, cukru a másla.
- Koláč vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 30-40 minut do zlatova.
Doufám, že si tento kynutý borůvkový koláč taky uděláte a pokud ano, vyfoťte ho a fotku sdílejte na Instagramu s použitím #podleBakingTraveler a označte mě @BakingTraveler.cz ať vidím, jak se vám povedl :)
S láskou, Vaše G. xx
Komentáře
Okomentovat