Banánový chlebíček s arašídovým máslem BEZ mouky, cukru a oleje
Tento recept vznikl takovým to "co dům dal", a světe div se, ono to fungovalo a dokonalý banánový chlebíček byl na světě. A zmínila jsem, že je bez mouky, bez přidaného cukru, bez oleje či másla? Nevěříte, tak vyzkoušejte, příprava zabere jen chviličku. Skvěle se hodí na snídani, svačinu a na domácí francouzské tousty (viz. TIP)
BANÁNOVÝ CHLEBÍČEK S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM (BEZ MOUKY, BEZ CUKRU, BEZ OLEJE) (10-12 ks)
Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 40-45 minut
Suroviny:
- 200g ovesných vloček rozemletých na mouku (já použila Emco Jemné vločky s vlákninou)
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička skořice (volitelně)
- 70g arašídového másla
- 3 zralé banány (2 a půl rozmixovat/rozmačkat na pyré, polovinu nechat na ozdobu)
- 2 vejce
- 250g bílého jogurtu
Postup:
- Všechny výše uvedené suroviny smícháme v těsto, které nalijeme do formy vyložené pečícím papírem (nebo olejem/máslem vymazané a jemnými vločkami/moukou vysypané).
- Poklademe 1/2 banánu nakrájeného na kolečka.
- Pečeme na 180°C 40-45 minut.
- Chlebíček necháme chvíli vychladnou, vyndáme z formy a podáváme buď vlažný, nebo úplně vychladlý.
TIP: Zbyde-li vám pár plátků, můžete je obalit v rozšlehaném vejci s trochou mléka/smetany a skořice (já použila pouze bílek se skořicí) a opéct na trošce másla z obou stran do zlatava a máte skvělé domácí francouzské tousty, které můžete podávat s jogurtem/tvarohem/zakysanou smetanou/vyšlehanou smetanou a ovocem/kakaem/čokoládou/arašídovým máslem.
Doufám, že vám tento banánový chlebíček bude chutnat a pokud ano, napište mi do komentáře, za jak dlouho zmizl ze stolu, zda-li jste si z něj udělali francouzské tousty, a sdílejte fotku na Instagramu s použitím #podleBakingTraveler a označte mě @BakingTraveler.cz ať vidím, jak se vám chlebíček povedl :-)
S láskou, Vaše G. xx
Komentáře
Okomentovat