Nepečený Raffaello Cheesecake


Kokos, mandle a bíla čokoláda - kombinace přesně podle mého gusta.

Škoda, že ty Raffaello kuličky jsou tak malé (čti drahé, haha). Proto jsem zkusila zaexperimentovat, a udělat něco, co by chutnalo stejně jako Raffaello, a tradá, ono se povedlo! Rychlý, jednoduchý, nepečený cheesecake ze základních surovin, který nemusíte dlouho chladit v lednici - joo, takové dobroty, ve stylu "udělej a sněz", já nejraději, hihi.

NEPEČENÝ RAFFAELLO CHEESECAKE (dortová forma o průměru 20-22 cm)

Doba přípravy: 20 minut
Doba chlazení: 1-2 hodiny

Suroviny:
  • 200g sušenek (já použila Digestive) rozdrcených ve food procesoru
  • 20g mandlí rozdrcených ve food procesoru
  • 40g rozpuštěného másla
  • 60g rozpuštěné bílé čokolády
  • 250g mascarpone
  • 250g tvarohu ve vaničce
  • 250g vyšlehané smetany ke šlehání
  • 100g kokosu
  • 50g mandlí rozdrcených ve food procesoru
  • 1-2 lžíce cukru moučky (dle chuti)
Postup:
  1. Rozdrcené sušenky, mandle, máslo a bílou čokoládu smícháme, vtlačíme na dno dortové formy a dáme do lednice.
  2. Mezitím smícháme mascarpone s tvarohem. Přidáme kokos, mandle a cukr a zamícháme - vznikne hustá směs, do které přimícháme vyšlehanou smetanu ke šlehání.
  3. Tento "krém" naneseme na vychlazený korpus, vložíme na 1-2 hodiny do lednice a dozdobíme dle fantazie (rozpuštěnou bílou čokoládu, kokosem, Raffaello kuličkami, mandlemi, jedlými zlatými třpytkami...)


Doufám, že si tento nepečený Raffaello cheesecake taky uděláte a pokud ano, vyfoťte ho a fotku sdílejte na Instagramu s použitím #podleBakingTraveler a označte mě @BakingTraveler.cz ať vidím, jak se vám cheesecake povedl :)

S láskou, Vaše G. xx


Komentáře