Nepečený Raffaello Cheesecake
Kokos, mandle a bíla čokoláda - kombinace přesně podle mého gusta.
Škoda, že ty Raffaello kuličky jsou tak malé (čti drahé, haha). Proto jsem zkusila zaexperimentovat, a udělat něco, co by chutnalo stejně jako Raffaello, a tradá, ono se povedlo! Rychlý, jednoduchý, nepečený cheesecake ze základních surovin, který nemusíte dlouho chladit v lednici - joo, takové dobroty, ve stylu "udělej a sněz", já nejraději, hihi.
NEPEČENÝ RAFFAELLO CHEESECAKE (dortová forma o průměru 20-22 cm)
Doba přípravy: 20 minut
Doba chlazení: 1-2 hodiny
Suroviny:
Doba chlazení: 1-2 hodiny
Suroviny:
- 200g sušenek (já použila Digestive) rozdrcených ve food procesoru
- 20g mandlí rozdrcených ve food procesoru
- 40g rozpuštěného másla
- 60g rozpuštěné bílé čokolády
- 250g mascarpone
- 250g tvarohu ve vaničce
- 250g vyšlehané smetany ke šlehání
- 100g kokosu
- 50g mandlí rozdrcených ve food procesoru
- 1-2 lžíce cukru moučky (dle chuti)
Postup:
- Rozdrcené sušenky, mandle, máslo a bílou čokoládu smícháme, vtlačíme na dno dortové formy a dáme do lednice.
- Mezitím smícháme mascarpone s tvarohem. Přidáme kokos, mandle a cukr a zamícháme - vznikne hustá směs, do které přimícháme vyšlehanou smetanu ke šlehání.
- Tento "krém" naneseme na vychlazený korpus, vložíme na 1-2 hodiny do lednice a dozdobíme dle fantazie (rozpuštěnou bílou čokoládu, kokosem, Raffaello kuličkami, mandlemi, jedlými zlatými třpytkami...)
Doufám, že si tento nepečený Raffaello cheesecake taky uděláte a pokud ano, vyfoťte ho a fotku sdílejte na Instagramu s použitím #podleBakingTraveler a označte mě @BakingTraveler.cz ať vidím, jak se vám cheesecake povedl :)
S láskou, Vaše G. xx
Komentáře
Okomentovat