Bublanina s ovocem
Co se vám vybaví pod pojmem "tradiční český letní moučník"? Mě rozhodně bublanina. Ať už s třešněmi, jahodami nebo jiným ovocem. Připravila jsem si pro vás jednoduchý recept, který posune klasickou bublaninu na vyšší úroveň, a zároveň zužitkujete (přezrále) sezonní ovoce.
BUBLANINA S OVOCEM (koláčová forma nebo menší plech/pekáček)
Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 30-40 minut
Suroviny:
Doba pečení: 30-40 minut
Suroviny:
- 300g polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 200ml smetany ke šlehání
- 150g cukru krystal
- 3 vejce - žloutky a bílky zvlášť
- 1/2 citronu - šťáva a kůra
- špetka soli
- 300g ovoce
- 25g mandlí (plátky nebo hranolky)
Postup:
- Bílky s citronovou šťávou a solí vyšleháme do tuha. A dáme stranou.
- Žloutky s cukrem vyšleháme do světla a vmícháme smetanu ke šlehání.
- Přisypeme mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou a smícháme.
- Nakonec vmícháme sníh z bílků.
- Těsto nalijeme do vymazané a polohrubou moukou vysypané formy, poklademe ovocem, posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 30-40 minut do zlatova.
Doufám, že vám tato bublanina bude chutnat a pokud ano, napište mi do komentáře jaké ovoce jste použili a jaký je váš moučník, který vám připomene dětství. Fotky vašich bublanina sdílejte na Instagramu s použitím #podleBakingTraveler a označte mě @BakingTraveler.cz ať vidím, jak se vám bublanina povedla :)
S láskou, Vaše G. xx
Komentáře
Okomentovat