Bublanina s ovocem


Co se vám vybaví pod pojmem "tradiční český letní moučník"? Mě rozhodně bublanina. Ať už s třešněmi, jahodami nebo jiným ovocem. Připravila jsem si pro vás jednoduchý recept, který posune klasickou bublaninu na vyšší úroveň, a zároveň zužitkujete (přezrále) sezonní ovoce

BUBLANINA S OVOCEM (koláčová forma nebo menší plech/pekáček)

Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 30-40 minut

Suroviny:
  • 300g polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 150g cukru krystal
  • 3 vejce - žloutky a bílky zvlášť
  • 1/2 citronu - šťáva a kůra
  • špetka soli
  • 300g ovoce 
  • 25g mandlí (plátky nebo hranolky)
Postup:
  1. Bílky s citronovou šťávou a solí vyšleháme do tuha. A dáme stranou.
  2. Žloutky s cukrem vyšleháme do světla a vmícháme smetanu ke šlehání.
  3. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou a smícháme.
  4. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
  5. Těsto nalijeme do vymazané a polohrubou moukou vysypané formy, poklademe ovocem, posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 30-40 minut do zlatova.

Doufám, že vám tato bublanina bude chutnat a pokud ano, napište mi do komentáře jaké ovoce jste použili a jaký je váš moučník, který vám připomene dětství. Fotky vašich bublanina sdílejte na Instagramu s použitím #podleBakingTraveler a označte mě @BakingTraveler.cz ať vidím, jak se vám bublanina povedla :)

S láskou, Vaše G. xx



Komentáře