Klasický cheesecake


Právě jste narazili na jednoduchý (jak už všechny mé recepty, hihi) a univerzální recept na cheesecake. Ať už přidáte cokoliv, bude to fungovat. Tak se nebojte přidat třeba mátu, meduňku, citronovou kůru, maliny, borůvky, oříškové máslo nebo čokoládu. 

A jako bonus: upečený cheesecake se nemusí nechávat přes noc v lednici.

KLASICKÝ CHEESECAKE (forma o průměru 20cm)

Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 30-40 minut

Suroviny:
  • 150g sušenek
  • 80-100g rozpuštěného másla (dle typu sušenek)
  • 250g riccoty
  • 250g mascarpone
  • 250g tvarohu ve vaniččce
  • 1-2 lžíce cukru moučka
  • 1 vejce
Postup:
  1. Do food procesoru dáme sušenky a pulzováním je rozdrtíme. Přidáme rozpuštěné máslo a vytvoříme směs připomínající mokrý písek, kterou vtlačíme na dno formy.
  2. Riccotu, mascarpone, tvaroh, cukr a vejce smícháme v hladký krém, který nalijeme na sušenkový základ.
  3. Formu vložíme do trouby a pečeme 30-40 minut na 180°C, poté troubu vypneme a necháme 30 minut cheesecake dojít. Před podáváním necháme cheesecake vychladnout (NEMUSÍ se nechat přes noc v lednici).

Doufám, že si cheesecake taky uděláte a pokud ano, napište mi do komentáře, jakou příchuť jste zvolili, a fotku sdílejte na Instagramu s použitím #podleBakingTraveler a označte mě @BakingTraveler.cz ať vidím, jak se vám povedly :)

S láskou, Vaše G. xx

Komentáře