Klasický cheesecake
Právě jste narazili na jednoduchý (jak už všechny mé recepty, hihi) a univerzální recept na cheesecake. Ať už přidáte cokoliv, bude to fungovat. Tak se nebojte přidat třeba mátu, meduňku, citronovou kůru, maliny, borůvky, oříškové máslo nebo čokoládu.
A jako bonus: upečený cheesecake se nemusí nechávat přes noc v lednici.
KLASICKÝ CHEESECAKE (forma o průměru 20cm)
Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 30-40 minut
Suroviny:
Doba pečení: 30-40 minut
Suroviny:
- 150g sušenek
- 80-100g rozpuštěného másla (dle typu sušenek)
- 250g riccoty
- 250g mascarpone
- 250g tvarohu ve vaniččce
- 1-2 lžíce cukru moučka
- 1 vejce
Postup:
- Do food procesoru dáme sušenky a pulzováním je rozdrtíme. Přidáme rozpuštěné máslo a vytvoříme směs připomínající mokrý písek, kterou vtlačíme na dno formy.
- Riccotu, mascarpone, tvaroh, cukr a vejce smícháme v hladký krém, který nalijeme na sušenkový základ.
- Formu vložíme do trouby a pečeme 30-40 minut na 180°C, poté troubu vypneme a necháme 30 minut cheesecake dojít. Před podáváním necháme cheesecake vychladnout (NEMUSÍ se nechat přes noc v lednici).
Doufám, že si cheesecake taky uděláte a pokud ano, napište mi do komentáře, jakou příchuť jste zvolili, a fotku sdílejte na Instagramu s použitím #podleBakingTraveler a označte mě @BakingTraveler.cz ať vidím, jak se vám povedly :)
S láskou, Vaše G. xx
Komentáře
Okomentovat