Linecké sušenky



Sušenky - jsou jednoduché na přípravu, je jich hodně, snadno se jí, přenáší a sdílí s ostatními. Tak si taky jednu várku připravte a potěšte kolegy v práci, spolužáky, rodinu nebo přátelé. Jedno těsto a nekonečně mnoho variant - to mě baví.

LINECKÉ SUŠENKY

Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: 7-10 minut

Suroviny:
  • 300g hladké mouky
  • 100g cukru moučka
  • 220g studeného másla
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce studené vody
Postup:
  1. Do food procesoru nasypeme mouku a cukr, přidáme na kostky nakrájené máslo a pulzováním spojíme ve směs připomínající drobenku. (Celý proces lze připravit v míse za použití prstů.)
  2. Žloutek rozmícháme s vodou, vlijeme do směsi a pulzováním (nebo rukama) vytvoříme hladké těsto, ze kterého vytvoříme placku (bude se lépe vyvalovat), zabalíme do potravinové folie a necháme v lednici 30 minut vychladit.
  3. Poté těsto vyválíme, vykrájíme různé tvary a pečeme na 190°C 7-10 minut.
TIP: Před uložením do lednice, můžete těsto rozdělit na části a obarvit gelovými potravinářskými barvivy.



Doufám, že si sušenky taky uděláte a pokud ano, napište mi do komentáře, jaké tvary a barvy jste zvolili, s kým jste se podělili a vyfoťte je a fotku sdílejte na Instagramu s použitím #podleBakingTraveler a označte mě @BakingTraveler.cz ať vidím, jak se vám povedly :)

S láskou, Vaše G. xx


Komentáře